Galleri Karen logo
Biografi og utstillinger

Biografi og utstillinger

Der skulle går mange år før kunstneren Karen Roed riktig merket en svag spirende pasjon om at drive med kunst på riktig?

Da jeg var lille så var  en drøm om at bli kunstner på en eller anden måte, men elde i min nærhet forsøkte stadig at opplyse meg om at der ikke var en livstil, som jeg skulle forsøke meg på.

Gjennom livet har jeg båret på mange ider i hoved mitt, som jeg aldri fik ned på lerret eller papir, men nu har jeg fått muligheten for at sitte og male eller gjøre skulpturer i lun og ro.

Der skulle gå så lang tid  som inntil år 2000, før mitt kunstriske virke tog virkelig fart. Jeg gikk på div. kurs og begynte at bruke mer og mer tid på at la penselen ta meg til nye og sendende plasser. Siden blev det bare mer og mer.

I dag består min kunst teknikk av forskjellige former for metoder, som at male fingre og svamp og sette inn collage, sand og stein i mitt arbeide på Akryl eller Akvarell

Karen Roed er født i Danmark 1948. Jeg åpnede mitt første galleri  - Galleri Karen - i Danmark år 2005, men har undervist i barnekunst siden år 2000, nu underviser jeg I de 4 kunstarter jeg også selv arbeider med - Akryl, Akvarell, Skulptur og Voks malt m. strykejern. Mine ambisjoner og mål for fremtiden, er at forsete med at drive mitt galleri og avholde forskjellige kunst kurs.

Journalist Markon Appelgren siger dette om Karen Roed:
Karen Roed`s harmoniske og samstemte farge-palett, vekker en nysgjerrighet for nyanser og på visse punkter viser disse samspell sig alder best. Når hendes dramatiske landskaps motiv rammes av fargestrukturen, får hun liv i en verden som merkes sand og behagelig. Når den abstrakte dimensjon veves inn i Konteksten skapas en spennende samspill mellom figurativ og abstrakte former.

Inspirasjonen kommer til Karen Roed fra den flotte og fantastiske natur som finnes rundt hende i Telemark, der hun bor. Der finnes så mye vand, himmel fjell at det er bare at hente det hjem til lerret, og forsøke at gjøre nået med det, siger Karen Roed. Et forbilde som Karen Roed finner fantastisk, er kunstner J.M.W.Turner, og når hun ser hans vakre malerier, så blir hun helt rørt og hun bruker ofte fantasien til at vurdere på, hvordan det har været, at kunne utrykke sig på dette sett som Turner gjorde! Siden har hun slås med at det kan hun ikke, men hun gjør det på sitt sæt og mange oppskattet det hun gjør.

 

Utdannet ved:

  • Viborg Seminariet
  • Havrehedskolen
  • Porselen maler SE 1972 – 1975
  • Kunsthøyskole Hadsten DK 1996 – 1998
  • Kunstutdannelse Århus DK 2000 – 2002
  • Kunstkurs Manfred Evertz Brevik NO 2010 – 2012

 Jeg har eget galleri som heter Galleri Karen. 

Har utsmykket på følgende steder:

  • Plakat til Midtjysk Egnsteater Juleforestilling "Nøddebo Prestegård" DK 2005
  • ?Maleri til Gudenå Camping "Bamsebo" DK 2006
  • ?Maleri til -Vellev Kirke - DK 20075
Mine bilder har blitt solgt til ambassader, private og kommuner.